03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Emirates, ikonik süper uçağı A380 ile ilk seferini İstanbul’a başlatıyor

Dubai Havayolu şirketi Emirates, ilk tarifeli seferini 1 Ekim'den itibaren İstanbul’a başlatıyor. Türkiye'ye gelen ve giden yolcular, ikonik çift katlı süper jumbo A380 ile uçuş deneyimi yaşama fırsatına sahip olacaklar.
14.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Dünyanın en büyük uluslararası havayolu Emirates, bugün ilk tarifeli ticari Airbus A380 hizmetini 1 Ekim'den itibaren İstanbul'a başlatacağını duyurdu. İlk kez, Türkiye'ye gelen ve giden yolcular, bu ikonik çift katlı jumbo jet ile düzenli olarak uçma deneyiminin keyfini çıkarma fırsatına sahip olacaklar.

Üç sınıflı A380'ini hizmete sunan Emirates, First Class'ta 14 özel süit, Business Class'ta düz yatırılabilen 76 mini bölme ve Economy Class'ta 427 geniş koltuk ile toplam 517 koltuk sunacak ve uçuş başına kapasiteyi 4 kattan fazla artıracak.  Mevcut Boeing 777-300ER ile karşılaştırıldığında 150 yolcu daha fazla seyahat edecek. 

First Class müşterileri, Emirates'in özel süitlerini ve özel uçak içi Shower Spa'yı dört gözle bekleyebilirken, First ve Business Class müşterileri üst güvertedeki popüler Uçak İçi Dinlenme Salonunda dinlenebilirler. Tüm sınıflardaki yolcular, aileleri ve arkadaşlarıyla iletişimde kalmak için ücretsiz Wi-Fi'den, endüstrinin en büyük koltuk arkası ekranlarından ve Emirates'in şu anda 4.500'den fazla kanala sahip çok ödüllü "ice" uçak içi eğlence sisteminden yararlanabilirler. 

Emirates Havayolunda yapılan açıklama şöyle; “Şu anda A380 ile hizmet verdiği diğer birçok büyük şehre katılmak için nihayet amiral gemisini İstanbul'a getirmekten heyecan duyuyoruz. Emirates Türkiye'ye 34 yıl önce hizmet vermeye başladığından beri 23.000'den fazla uçuşla altı milyon müşteri taşıdık. A380 hizmetini Türkiye'ye getirmek, Emirates için önemli bir kilometre taşı ve bunu gerçeğe dönüştürmede gösterdikleri destek için tüm ortaklarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyoruz."

 "6 Nisan 2019'da İstanbul Havalimanı'ndaki yeni evimize taşındığımızdan beri Emirates'in A380 girişi bizim için bir başka kilometre taşı oldu. Dünyanın en büyük A380 operatörü Emirates'in amiral gemisi ile Dubai-İstanbul hattını işleterek İstanbul Havalimanı ve Türkiye'deki ilk A380 operasyonu olacak olmasından gurur duyduklarını belirten Emirates, “Bu artış, iki ulus arasındaki trafiğin artmasına da yardımcı olacaktır.” 

Covid-19 sonrası dönemde, Emirates'in geniş ağı aracılığıyla, şu anda hizmet verilmeyen veya yetersiz hizmet verilen destinasyonlardan İstanbul ve Türkiye'ye daha fazla iç turizm getirecek. 

İGA İstanbul Havalimanı Havacılık Geliştirme Başkan Yardımcısı Majid Khan, "Emirates ile olan iyi ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz ve Emirates A380'i İstanbul Havalimanı'nda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Çift katlı A380, hizmette olan dünyanın en büyük ticari uçağıdır ve geniş ve sessiz kabinleri ile dünyanın dört bir yanındaki gezginler arasında son derece popülerdir.  Emirates, şu anda filosunda bulunan 118 adet ile dünyanın en büyük A380 operatörü olarak yer almaktadır. 

Uluslararası sınırlar yeniden açıldıkça ve seyahat kısıtlamaları hafifledikçe, Emirates yolcu hizmetlerini kademeli olarak yeniden başlattı ve Dubai'den İstanbul'a iki günlük uçuş ve sabah, öğleden sonra ve akşam olmak üzere üç zaman kanalı dahil olmak üzere haftalık 17 yolcu uçuşu gerçekleştirecek. A380 sabah sefer yapacak ve rotadaki toplam haftalık kapasiteyi her yönde 7.000 koltuğa çıkaracak ve böylece yolculara 120'den fazla destinasyona daha fazla seçenek ve bağlantı sunacak.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.