03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

EgyptAir, Tel Aviv'e resmi uçuşlar gerçekleştirmeyi planlıyor

EgyptAir'in Ekim ayının başından itibaren her hafta Kahire'den Tel Aviv'e dört direkt uçuş gerçekleştirmesi planlanıyor.
15.09.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Times of Israel'e göre, iki şehir arasındaki uçuşlar şu anda Mısır bayrağı olmayan uçaklarda Air Sinai tarafından gerçekleştiriliyor.

Mısır ve İsrail arasında 1979'da imzalanan barış anlaşmasına göre karşılıklı uçuşların olması da vardı. Ancak, anlaşmanın imzalanmasına rağmen, ilişkiler onlarca yıl boyunca soğuk kaldı ve yapılan uçuşlar gizli tutuldu.

Uçuşlar konusunda Mısırlı yetkililer için Filistin yanlısı halkı işbirliğinin iyi bir fikir olduğuna ikna etmek zor oldu.

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, Sina'nın Mısır ve İsrail'i de birbirine bağlayan Taba sınırının her gün sınırsız sayıda insanın geçmesine izin vereceğini söyledi.

Uçuşlarla ilgili haberler, bu hafta başında Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile İsrail Başbakanı Bennett arasında güvenlik ve ekonomik meseleleri ve ilişkileri derinleştirmeyi görüşmek üzere bir görüşmeden sonra geldi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.