29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Hedef 10 milyon turist”

Edirne'yi Keşfet programı kapsamında bu hafta sonu Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) ev sahipliğinde 90 acente temsilcisi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından ağırlandı.
04.06.2022

Ortadoğu Turizm 

Edirne Belediyesi'nin organizasyonu ile Edirne'yi Keşfet programı çerçevesinde, TÜRSAB organizasyonu ile yapılan 3-5-6 Haziran tarihlerindeki 3 günlük Edirne’de devam ediyor. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Hedef 10 milyon turist"

Programın gala yemeğinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan şunları söyledi; “Ülkeler değil, şehirlerin dünyada rekabet etmektedir. Yollar ve binalar şehirleri geleceğe taşımazlar. Dünyanın en güzel binalarını yapabilirsiniz. En muhteşem yolları yapabilirsiniz. Ama onların şehirleri kültür, sanat, medeniyet ve şüphesiz gastronomiyi iç içe taşıyor. 2014 yılında 2 milyon olan Edirne'deki toplam turist sayımız bugün 5,5 - 6 milyon’dur. Bunda TÜRSAB'ın olağanüstü katkısını gördük. Sizi burada görmek bize güç veriyor. Bizi heyecanlandırıyor ve gelecek için motive ediyor. Edirne'den güzel duygularla ve güzel duygularla ayrılacağınızı düşünüyorum.” dedi. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmasının yanı sıra turizmin çok boyutlu yaşandığı bir şehir olduğuna dikkat çekmek için, "Turizm dediğimizde altın yumurtlayan tavuk" anlayıştan gerçekten çok çektik. Turizm kavramını bütüncül bir yaklaşımla ele almamız gerekiyor. İç turizmin önemini görmezden gelenlerin bakış açısı turizmi sadece döviz sektörü olarak görmek, sadece döviz kazanma özelliği taşıyan bu dar görüş, ne yazık ki turizmi bir bölgeye sıkıştırma tehlikesini de beraberinde getiriyor. 

Edirne'nin turizmde hak ettiği ilgiyi görmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceklerini belirten Firuz Bağlıkaya; “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a ve değerli ekibine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Edirne'nin bir tarım, ticaret, turizm ve öğrenci kenti olduğunu belirterek, "Turizm denilince akla markalar geliyor. Şehirlerin markalara ihtiyacı var. Bu markaların tanıtılması gerekiyor." dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.