28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Dünyanın en güçlü pasaport listesi açıklandı: Türkiye'nin konumu değişti

Her yıl hazırlanan "Dünyanın En Güçlü Pasaportu" listesinin güncellenmiş hali yayınlandı.
21.07.2022

Ortadoğu Turizm

Londra merkezli danışmanlık firması Henley & Partners tarafından her yıl derlenen Henley Pasaport Endeksi'nden güncellenen bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

Her yıl hazırlanan ve uzun zamandır beklenen listenin sıralamasında da dikkat çekici değişiklikler oldu.

Vizesiz seyahat etme kriteri esas alınarak hazırlanan listede en güçlü pasaporta sahip ülkeler olarak Japonya, Singapur ve Güney Kore öne çıktı. Bu sayede Asya ülkeleri, Covid-19 salgını öncesinde Avrupa ülkelerinin hakim olduğu listede ön sıralara çıkmayı başardı.

Sıralamada bu üç Asya ülkesini Almanya, İspanya, Finlandiya ve İtalya takip ederken, Türkiye 54. sırada yer aldı. 110 ülkeye vizesiz giriş imkanı sağlayan Türk pasaportu için bu yıl bu rakam değişmese de geçen yıl sıralamada 57. sırada yer aldığı da görülebiliyor.

Ukrayna'ya saldırarak ve yaptırımlara karşı yaptırım uygulayarak büyük tepki alan Rusya'nın pasaportu 50. sıraya yerleşti.

Afgan pasaportu dünyanın en işlevsiz pasaportu olarak listeye girdi.  Afgan pasaportu sahipleri sadece 27 ülkeye seyahat edebilir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.