20 Nisan 2024, Cumartesi
Son Dakika

Dünyadaki, TikTok kullanıcıları için en iyi seyahat destinasyonu hangileri

TikTok kullanıcılarının dünyada en çok tercih ettiği ilk 10 seyahat destinasyonu listesi belirlendi. Dubai, 37,1 milyar görüntüleme ile 2. sırada yer alırken, İstanbul ise 16,9 milyar görüntülenme sayısı ile 3. sırada yer aldı.
09.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - İstanbul

Sosyal ağlar belki de turizmi tanıtmanın en iyi yoludur.  Bir arkadaşının paylaştığı fotoğraflara rastladıktan sonra bir varış noktası kimin ilgisini çekmedi? Expedia için bir Next Content araştırmasına göre, gezginlerin yaklaşık dörtte biri nereye gideceklerini, ne yapacaklarını ve nerede kalacaklarını seçerken sosyal medyadan etkilendiklerini söylüyor. 18-24 yaşındakilerin %48'i tatil yerini sosyal ağlardaki yayınları takip ederek seçtiği için gençler buna daha da duyarlı.  Instagram genellikle tercih edilen bir uygulamadır, ancak TikTok, cennet veya egzotik yerleri öne çıkarabileceğimiz bir platform olarak da hızla kendini kanıtlamıştır.

Alex Ojeda, Thomas Lotter veya Mikki Tenazas gibi birçok influencer, seyahate ayrılmış hesaplarında milyonlarca abone biriktiriyor.  TikTok ayrıca, kullanıcıların tatillerini paylaştığı ve favori yerlerini yayınlamak istediği videolarla dolu.  Bagaj depolama konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Bounce, platformda en çok görüntülenen şehirlerin sıralamasını oluşturmak için destinasyonları analiz etti.

İşte TikTok'ta en çok görüntülenen 10 destinasyon;

1. New York - ABD: 216 milyar

2. Dubai - BAE: 37,1 milyar

3. İstanbul - Türkiye: 16,9 milyar

4. Londra - Birleşik Krallık: 13,9 milyar

5. Barselona - İspanya: 12.6 milyar

6. Paris - Fransa: 11,2 milyar

7. Mumbai - Hindistan: 9,6 milyar

8. Hawaii - ABD: 9,4 milyar

9. Miami - ABD: 9,1 milyar

10. Toronto - Kanada: 8,4 milyar

İstanbul, listede Paris, Londra ve Barselona’yı geride bıraktı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.