03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Dünya Turizm Örgütü Suudi Arabistan’da toplanıyor

BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Yürütme Konseyi'nin 116. oturumu 7 ve 8 Haziran'da Cidde'de yapılacak.
07.06.2022

Ortadoğu Turizm 

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Turizm liderlerini Cidde'deki 116 UNWTO Yürütme Konseyi'nde bir araya getiriyor.

Turizm sektörü dayanıklı olduğunu kanıtladı

UNWTO'ya göre, COVID-19 pandemisinden sonra ciddi bir darbe almasına rağmen, turizm sektörü dirençli olduğunu kanıtladı ve bazı bölgelerde uluslararası turist varışları 2022'de pandemi öncesi seviyelere eşit olmaya ve hatta bunları aşmaya başladı.

Konsey, küresel iletişimi yöneten zorlukları ve fırsatları keşfederek pandemi sonrası bir çağda sektörü sürdürmek için potansiyel itici gücü belirleyecek.

Dünya Turizm Örgütü, pandemi sonrası turizm sektöründeki olası zorlukların endişelerini gidermek için yapılacak olan tematik oturum iki farklı yol içerecektir. Birinci oturum dünyanın dört bir yanından turizm bakanlarını ve uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcilerini içerecek olup “Yeni Bir Turizm Yönetimine Doğru; Dayanıklı Bir Gelecek için Alınan Dersler” olarak adlandırılıyor.

İkinci oturum ise “Turizmin Görünürlüğünü Artırmak”, bakanlar ve çevrimiçi yayın medyası, pazarlama ve iş dünyasının önde gelen isimler tarafından yürütülen bir tartışmada sektörün siyasi ve kamuoyunda tanınmasını artırmayı amaçlayacaktır.

Tematik oturum, büyük düşünmek ve turizm sektörünün yönetişim, finansman ve savunuculukta neye ihtiyacı olduğunu yeniden tasavvur etmek için bir tartışma başlatıyor.

Önemini kanıtlayan Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), turizm sektörünü ekonomik büyümenin en kritik yönlerinden biri ve kalkınmanın temel direklerinden biri olarak görmektedir.

Örgüt, “Turizmin Geleceği Araştırması” ile dünyanın 11 ülkesinde seyahate yönelik tutumları ve tüketicilerin beklentilerini araştırdı. Ankete Çin, ABD, İngiltere, Almanya, Hindistan, Japonya, Suudi Arabistan, Meksika, Güney Kore, İspanya ve İsveç'te yaklaşık 14.000 kişi katıldı.

Araştırma ayrıca, sektörün pandemi yansımalarından toparlanma gösterdiği için gezginlerin turizmde bir değişiklik çağrısında bulunduğunu ve katılımcıların yüzde 44'ünün sağlık protokollerinin daha fazla uyumlaştırılmasını ve seyahati kolaylaştırmak için teknolojinin kullanımını istediğini gösterdi.

Dünya Turizm Örgütü, dünya çapında milyonlarca kişiye uyum sağlama ve büyüme sağlama potansiyelini ortaya çıkarma zamanı olduğunu belirtiyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.