28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Dünya Turizm Örgütü, İstanbul Havalimanı turizmde büyük hamledir

BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Pololikashvili; “Türkiye'nin önde gelen turizm destinasyonlarından biri olduğunun altını çizerek, "Son yıllarda en dikkat çekeni İstanbul Havalimanı olmak üzere turizm altyapısına önemli yatırımlar yapıldı."
16.08.2022

Ortadoğu Turizm 

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, turizmin dünyada güçlü bir dönüş yaptığını belirterek, "Türkiye’nin şüphesiz önde gelen turizm destinasyonlarından biri olarak yüksek derecede toparlandığını söyledi. 

Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Pololikashvili, geçtiğimiz haftalarda revize edilen Türkiye'nin 45 milyon turist ve 35 milyar dolarlık ciro hedefiyle ilgili şunları söyledi: Turizmde ülkenin en dikkat çeken yatırımı İstanbul Havalimanı. Türkiye bu yıl ve önümüzdeki yıllarda daha fazla ziyaretçi çekmek için ihtiyaç duyduğu profesyonel insan kaynaklarına ve turizm bölgelerine sahipti.”

UNWTO'nun geçtiğimiz günlerde yayınladığı Dünya Turizm Barometresi'ne göre, 2022'nin ilk beş ayında uluslararası turist sayısı neredeyse 250 milyona ulaşarak, 2021'in aynı döneminde 77 milyon olan turist sayısının 3 katı kadar büyüdüğü açıklandı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.