03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Dubai’ye giriş vizelerinde son durum bilgileri

Birleşik Arap Emirlikleri Dubai'ye seyahat planları yapan umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vize almak zorundadır. Birleşik Arap Emirlikleri gri, siyah ve yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarından 90 günlük seyahatleri için Dubai Vizesi istememektedir.
10.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Güncellenen Dubai Vize Başvuruları aşağıdaki gibidir. 

Tek başına yolculuk yapacak kadınlarla , evli ve çocuklu çiftler ve 55 yaş üstü erkeklerin Dubai vize başvuruları sorunsuz olarak onaylanmaktadır. 

18 - 55 yaş arası erkekler bakanlık onaylı davetiyelerle Dubai vize başvurusu yapabilirler. Çocuksuz karı koca başvurularının %30 civarı olumlu %70'e yakını olumsuz sonuclanmaktadir.

Dubai Vize başvuruları sadece yetkili acentalar aracılığı ile alınmakta olup, güncel covid-19 şartları ve Pcr testi hakkında başvuru sırasında alabilirsiniz. 

Dubai'ye seyahat eden tüm yolcular 96 saat geçerli İngilizce veya Arapça yazılı negatif bir Covid-19 PCR test sertifikasına sahip olmalıdır. 12 yaş altı çocuklar ile orta veya ağır engeli olan yolcular bu testten muaftır.

BAE vatandaşlarının DXB'ye gelmeden önce PCR testi yapmaları gerekmez ve yalnızca ülkeye varışta test yapılır.

Tüm yolcular COVID19 - DXB Smart Uygulaması iOS-Android'i indirilmelidir.

Sağlık Beyanı Formunu ve Karantina Taahhüt Formu doldurulmalıdır.

Aktarmalı uçuşu olan yolcular da dahil olmak üzere Dubai'ye gelen tüm yolcular, diğer yolcuların herhangi bir semptomdan uzak durmasını sağlamak amacıyla ayrılmadan önce sağlık beyanı formunu doldurmalıdır.

Yolcunun ayrıca, Dubai nihai varış yeri ise, kabinde dağıtılan karantina taahhüt formunu (tüm karantina ve tedavi masraflarını üstlenmek için) doldurmalı ve bu formu varışta Dubai Sağlık Otoritesi personeline teslim etmelidir.

Yolcu BAE'de kullanım için geçerli bir sağlık sigortasına sahip olmalı ve Covid-19 pozitif test edilmesi durumunda ortaya çıkan masrafları karşılayacak şekilde olmalıdır. Bu, Dubai'ye giren veya Dubai'den bağlantısı olan tüm yabancı uyruklu yolcular için gereklidir. BAE oturum izni olanlar için gerekmemektedir.

Dubai'ye geri dönen Dubai ikamet vizesi sahiplerinin İkamet ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden (GDRFA) iade onayı almaları gerekir.

Dubai tarafından verilen oturum vizesine sahip olanlar için: Yolcu uçak rezervasyonunu yapmadan önce İkamet ve Dış İşleri Genel Müdürlüğü (GDRFA) web sitesinden onay almalıdır.

Diğer Emirlikler tarafından verilmiş oturum vizesine sahip olanlar için: yolcu uçak rezervasyonunu yapmadan önce Federal Kimlik ve Vatandaşlık Otoritesi web sitesinden onay almalıdır.

Seyahat öncesi güncel durumu Dubai ve BAE ViZesi yetkili seyahat acentaları ile bağlantıya geçmenizi tavsiye edilir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.