06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

Dubai, küresel gastronomi merkezi olma planlarını açıkladı

Dubai'nin açık, güvenli ve erişilebilir kalmaya yönelik çok yönlü stratejisi, Tripadvisor Travellers' Choice Awards 2022'de şehrin 1 numaralı küresel destinasyon unvanını kazandı.
28.02.2022

Ortadoğu Turizm 

Dubai'nin Tripadvisor Travellers Choice Ödülleri 2022'de 1 numaralı küresel destinasyon olarak sıralanması, şehre yeni yılda bir prestij daha kazandırması, Dubai Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum'un vizyonunu gerçekleştirme çabasını güçlendirecek.  

Dubai, Tripadvisor Travellers' Choice Ödülleri'nde En İyi Küresel Destinasyonda 1 numara ve yine şehir severler için dünyanın 1 numaralı destinasyonu ve 'Yemek Severler' için 4 numaralı destinasyon seçildi. 

Destinasyon ödülleri, 1 Kasım 2020 ve 31 Ekim 2021'den itibaren 12 ay boyunca konaklama, restoran ve etkinliklerdeki gezginlerden gelen bağımsız incelemelerinin ve puanlarının kalitesi ve kullanılan oy sayısına göre belirlendiğinden, üç ödülü kazanmak Dubai için önemli bir başarıdır.

Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET) Genel Müdürü Helal Saeed Almarri, "Bu başarı aynı zamanda Dubai'nin dinamizminin, esnekliğinin ve erişilebilirliğinin ve sakinlerine ve ziyaretçilere nasıl başarılı bir şekilde keyifli anlar sunmaya devam ettiğimizin ve genel olarak tüm turizm temas noktalarında en yüksek hizmet standartlarını ve en iyi konuk deneyimini nasıl sunduğumuzun bir kanıtıdır. Ayrıca Ekonomi ve Turizm Departmanı ile yerelde paydaşları ve ortakları arasında artan işbirliğine işaret ediyor,”

Dünyada kapanan, sonra açılan ve açık kalan ilk destinasyonlardan biri olan Dubai'nin pandemiyi etkin yönetimi ve küresel turizm toparlanmasına öncülük etmek için erken girişimi, seyahat güvenini geri getirdi ve şehri en güvenli destinasyonlardan biri olarak konumlandırdı. 

DET ve paydaşlar arasındaki sürekli diyalog ve işbirliği, ekosistemin toplu olarak Dubai'yi mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir destinasyon olarak tanıtması, çeşitli destinasyon teklifini vurgulaması ve şehrin yerel ve küresel gezginler için açık ve güvenli olduğu mesajını güçlendirmesi için uyumlu olmasını sağladı. 

Dubai ayrıca, iş ve tatil amaçlı seyahat edenlerin giriş engellerini hafifletmek için girişimler ve Dubai ile daha derin etkileşim ve uzun ömür için yollar sunan uzun vadeli ikamet girişimleri başlattı.

Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Kurumu (DCTCM) CEO'su Issam Kazim şunları söyledi: “Dubai'nin gelişme ve uyum sağlama yeteneği ve uluslararası pazarlara yönelik çeşitlendirilmiş bir yaklaşıma odaklanması, şehrin bir dünya lideri olarak konumunu korumaya devam etmesini sağlamada kritik önem taşıyor.  Dubai, vizyoner liderliğimiz tarafından öngörüldüğü gibi lider iş ve eğlence destinasyonu ve küresel yaşanabilirlik merkezi olmaya devam ediyor. Bu gıptayla bakılan ödülü kazanırken, teklifimizin çeşitliliğine ışık tutmak ve bu zorlu zamanlarda şehri çok iyi temsil etmek için tüm paydaşlarımız ve ortaklarımız tarafından verilen desteği takdir ediyoruz. Şehri tüm demografik yapılardan ve segmentlerden gezginler için mükemmel bir kaçış noktası olarak sergilemek üzere tasarlanmış küresel kampanyalar aracılığıyla işbirlikçi ekosistemi güçlendirme ve turizm hacimlerini artırma çabalarına öncelik vermeye devam ederken, 2022 ve sonrası için olumlu bir bakış açısına sahibiz.”

DET tarafından yayınlanan en son verilere göre, Dubai, Ocak ve Kasım 2021 arasında altı milyondan fazla uluslararası ziyaretçiyi ağırlayarak, 2020'nin tamamı için Dubai'yi ziyaret eden 5,5 milyon turisti geride bıraktı. Bu 11 aylık dönemde, 136.000'den fazla odaya sahip 743 otel işletmesi  uluslararası alanda en yüksek doluluk oranlarından biri olan yüzde 60'ın üzerinde güçlü bir doluluk oranı sağlayarak kapılarını konuklarına da açtı. 

Expo 2020 Dubai, Dubai hakkında farkındalık yaratmaya ve şehre daha fazla ziyaretçi çekmeye de büyük katkı sağladı.  1 Ekim 2020'de açıldığından beri Expo 2020, bölge sakinleri ve küresel gezginler tarafından 10 milyondan fazla ziyaret aldı.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.