02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Dubai, BAE-Türk İş Konseyi toplantısına ev sahipliği yaptı

Dubai Emirliği, bugün iki ülke arasındaki ortak ekonomik ilişkileri daha fazla büyümeye doğru ilerletme ve yeni işbirliği ufukları açma çabalarını geliştirmek için BAE-Türkiye İş Konseyi toplantısına ev sahipliği yaptı.
30.03.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Emirlik Haber Ajansı WAM tarafından açıklamaya göre toplantı gayrimenkul geliÅŸtirme ve inÅŸaat sektöründe iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmeyi amaçlıyor.

Konsey, Türk Dış Ekonomik Ä°liÅŸkiler Konseyi ile iÅŸbirliÄŸi içinde, "Emlak GeliÅŸtirme ve Ä°nÅŸaat 2022 için Emirlik-Türkiye Yuvarlak Masası" baÅŸlıklı bir toplantıya ev sahipliÄŸi yapacak.

Toplantıya, BAE'deki inÅŸaat ve gayrimenkul geliÅŸtirme sektörlerinden 25 temsilcinin yanı sıra Türkiye'nin en önde gelen inÅŸaat ÅŸirketlerini temsil eden 25 kiÅŸinin katılması bekleniyor.

BAE-Türk Ä°ÅŸ Konseyi BaÅŸkanı Hussain Sajwani, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın BAE ziyaretinin iki ülkenin aralarındaki mevcut stratejik ve ekonomik iliÅŸkileri pekiÅŸtirmeye devam etme çabalarını hızlandırmaya katkıda bulunduÄŸunu söyledi.

Türk Dış Ekonomik Ä°liÅŸkiler Konseyi BaÅŸkanı Nile Olpak, karşılıklı çıkarların ve ortak ekonomik iÅŸbirliÄŸi fırsatlarının Türkiye ile BAE arasındaki iliÅŸkileri destekleyen motor olduÄŸunu söyledi.

BAE, Türkiye'nin Körfez bölgesindeki en büyük ticaret ortağıdır ve Türkiye'deki doÄŸrudan yatırımlar açısından Körfez bölgesinde ikinci sırada yer almaktadır. 2020 yılında iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacmi 8 milyar dolara ulaÅŸtı. Resmi rakamlar, BAE'deki Türk yatırımlarının hacminin 720 milyon dolar olduÄŸunu gösteriyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Mekanlar
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.