05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Diyarbakır'da Mezopotamya 1. Uluslararası Sağlık Turizm Çalıştayı gerçekleştirildi

Irak, Suriye ve İran’dan tedavi için Türkiye’ye gelen hastaların Diyarbakır’a gelmesi için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası harekete geçti. Diyarbakır’da düzenlenen çalıştayda sağlık turizminin önündeki engeller masaya yatırıldı.
05.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Diyarbakır

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından organize edilen çalıştaya, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi İbrahim Mete Yağlı, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Alp Giray, Ushaş Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ile Siirt, Batman, Gaziantep ve Mardin'den sağlık sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden (IKBY) sağlık görevlileri ile yurt içinden ve yurt dışından birçok yetkili katıldı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Mezopotamya 1. Uluslararası Sağlık Turizm Çalıştay’ında yaptığı konuşmada Türkiye’nin gelecek 10 yılda 10 milyar dolar sağlık turizmi geliri hedeflediğini söyledi. Karaloğlu, bu amaçla Sağlık Bakanlığı bünyesinde Türkiye ile diğer ülkeler arasında sorunların çözümü Uluslararası Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü kurulduğuna da dikkat çekti.

Karaloğlu, “Şu anda Diyarbakır'da hem sağlık altyapımız hem turizm altyapımız, otellerimiz, mekanlarımız bu işleri yapmaya müsait durumdadır. Bunu dostlarımızla paylaşmak istiyoruz. Bu imkânımız var. Eğer iyi bir sistem oluşturabilirsek, karşılıklı olarak biz bu işlere kazan-kazan bakıyoruz. Allah komşuların birbirinin eksiğini tamamlar. Bizde olmayan şey sizde var, sizde olmayan bizde var. Biz karşılıklı olarak kazan kazan formülü ile bu işlere yaklaşırsak. Biz ihtiyacımız olanı sizden, sizin ihtiyacınız olanı bizden, karşılamak suretiyle dostluğumuzu, kardeşliğimizi, ticaretimizi geliştirebiliriz. Bu bölgedeki barışa da katkı sunar diye düşünüyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra taraflar sorunları masaya yatırarak çözüm yollarını tartıştı.

Editör Fotoğraf


HABERLER / Sağlık
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.