03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Demiryolları Doğu Ekspresi gibi turistik ekspres hatları açıyor

Doğu Ekspresi'ne vatandaşların yoğun ilgisi ile Devlet Demiryolları turistik seyahatler için Doğu Ekspresi benzeri nostaljik hatların açılmasını planlıyor.
26.06.2022

Ortadoğu Turizm 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)‘nin hesapları TBMM’de görüşülürken, Doğu Ekspresi'nin bölge turizmine yaptığı katkı ve gördüğü yoğun ilgi Milletvekilleri tarafından gündeme getirilerek bazı eski otoyol ve hatların Doğu Ekspresi gibi turizme açılmasını önerdiler. 

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, Doğu Ekspresi'nin ilgisine dikkat çekerek, eski demiryolu hatların ve az kullanılan bazı karayollarının bu amaçla kullanılması için vatandaşlardan talep aldıklarını söyledi.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük; “Hangi hatların ve otoyolların turistik amaçlı kullanılabileceği konusunda bir çalışma başlattıklarını, seyahat acentaları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile görüştüklerini söyledi.

TCDD, Milletvekillerinden ve vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle Doğu Ekspresi gibi 4 turizm hattının; Van Gölü Ekspresi, Güney Ekspresi, Kara Elmas Ekspresi ve Göller Ekspresi bölgelerinde planlandığını belirtildi. 

Bu turistik ekspres tren hatlarının devreye girmesiyle Türkiye’nin dört yanına turistik tren ile seyahat edilebilecek.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.