28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pasaport çipi hakkında açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda uzun zamandır küresel bir kriz olarak belirtilen çip krizinden bahsetti.
10.05.2022

Ortadoğu Turizm 

Dünya geneli yaşanan çip krizi bilgisayar, modern cihazlar ve otomobil sektöründen sonra pasaport üretimi konusunda da bir sıkıntıya sebep olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile gündeme oturdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamada bulundu; “Uzun zamandır küresel çip krizi sebebiyle tedarik imkânları zorlaşan pasaport üretimininin Türkiye’de gerçekleştirecek altyapıyı kurduk. Ağustos ayı itibarıyla vatandaşlarımıza verilmeye başlanacak yeni pasaportumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

Açıklamasının devamında, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun Dünyanın en güvenli pasaportlarından biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni pasaportun sayfalarının Topkapı sarayı ile başlayıp birinci meclis binası ile sona erdiğini ve tam ortasında ise Ayasofya Camisinin bulunduğunu söyledi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.