30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Corona Virüsü hakkında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin toplu aşı kampanyasıyla yakında COVID-19 salgınının üstesinden geleceğini söyledi.
21.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Recep Tayyip Erdoğan, Babalar Günü münasebetiyle online olarak düzenlenen etkinliğe katılarak Türkiye genelinde gençlerin sorularını yanıtladı.

Salgın ve ne zaman sona ereceğiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, Türkiye'nin salgının başlangıcından bu yana sağlık hizmetlerinden kamu güvenliğine kadar her konuda diğer ülkelerin önünde olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının satırbaşları şöyle;

"Aşı temininin çok zor olduğu bir dönemde, zamanında yaptığımız bağlantılar sayesinde hızlı bir aşı takvimi uyguluyoruz. Bazı aksaklıklarımız var ama bu gecikmeleri de aşıyoruz. Şu anda iyi durumdayız.  İnşallah bir an önce bu belayı atlatırız” dedi.

"Şu anda enfeksiyon oranı ciddi şekilde düştü. Ama bu oranı daha da düşürmemiz gerekiyor. Günlük vaka sayısı 5 bin civarında. Bunun çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Günlük ölüm sayısı 50 civarında. Umudumuz hem vaka sayısını çift haneli rakamlara indireceğiz hem de ölümleri tek haneli rakamlara indireceğiz” dedi. Böylelikle yakıda COVID-19'u yakında geride bırakacağız

Aşı karşıtlarına yönelik bir soruya yanıt veren Erdoğan, bilime saygı gösterilmesi çağrısında bulunarak, "Bilimi inkar etmek mümkün değil" dedi.

Milletimizin her ferdi, dünyada milyarlarca insanın ulaşamadığı aşılara ulaşma imkânına sahip olduğunu bilmelidir” dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.