02 Mayıs 2024, Perşembe
Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Suudi Arabistan’da sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmî ziyaret için gittiği Suudi Arabistan'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud tarafından resmi törenle karşılandı.
29.04.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Suudi Arabistan Kralı Selman tarafından davet edilen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Cidde Al-Salam Sarayı'nda ağırlandı.  Sarayda yapılan törende, iki ülkenin milli marÅŸlarından sonra heyetler arası takdimler yapıldı.

Suudi Arabistan Cidde Åžehrinin tüm caddeleri Türk Bayrakları donatıldı 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Suudi Arabistan ziyaretinde Kral Selman ile basına kapalı bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdikten sonra  Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile de bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan; “Ä°liÅŸkilerimizi her alanda geçmiÅŸtekinin de ötesine taşıyacağımıza inanıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretine ilişkin twitter hesabından paylaşımda bulundu

Hâdimü’l Haremeyn’in daveti üzerine Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleÅŸtirdik" diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸunları kaydetti;

“Tarihî, kültürel, beÅŸerî baÄŸlara sahip iki kardeÅŸ ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askerî, ekonomik iliÅŸkilerin artırılması ve yeni bir dönemin baÅŸlaması için gayret içerisindeyiz. Suudi Arabistan’la saÄŸlık, enerji, gıda güvenliÄŸi, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans gibi alanlarda iÅŸ birliÄŸimizi artırmanın müÅŸterek menfaatimize olduÄŸuna inanıyoruz.

Yenilenebilir ve temiz enerji teknolojileri baÅŸlıklarında ciddi potansiyelimizin olduÄŸunu görüyoruz. Körfez Bölgesi’ndeki kardeÅŸlerimizin istikrarına ve güvenliÄŸine kendi istikrar ve güvenliÄŸimiz kadar önem verdiÄŸimizi her vesileyle ifade ediyoruz.

Terörün her türlüsüne karşı olduÄŸumuzun ve bölgemizdeki ülkelerle teröre karşı iÅŸ birliÄŸine verdiÄŸimiz önemin altını çiziyoruz. Ä°liÅŸkilerimizi her alanda geçmiÅŸtekinin de ötesine taşıyacağımıza inanıyorum.

Rabbimizin rahmet, maÄŸfiret ve ÅŸefkatinin gönülleri kuÅŸattığı mübarek Ramazan ayındaki bu seyahatimiz, dost ve kardeÅŸ Suudi Arabistan’la yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır.”

Suudi Arabistan ziyaretinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a eÅŸi Emine ErdoÄŸan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Mehmet MuÅŸ, AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Binali Yıldırım, MÄ°T BaÅŸkanı Hakan Fidan, CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, Sözcü Ä°brahim Kalın, Ä°dari Ä°ÅŸler BaÅŸkanı Metin Kıratlı ve CumhurbaÅŸkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan DoÄŸan’da eÅŸlik ettiler.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.