19 Nisan 2024, Cuma
Son Dakika

Çin, 2023'te uluslararası hava yolculuğunda toparlanma bekliyor

Çin, sıkı bir şekilde kapatılan uluslararası sınırlarının ne zaman yeniden açılabileceğine dair ülkenin havacılık düzenleyicilerinin en açık göstergesi olan 2023'ten itibaren uluslararası hava yolculuğunu eski haline getirmeyi ve yerel hava yolculuğu pazarını genişletmeyi umuyor.
11.01.2022

Ortadoğu Turizm 

Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) tarafından yayınlanan yeni beş yıllık kalkınma planı, 2023-2025 zaman çerçevesini “büyüme dönemi” olarak adlandırıyor.  Sektörün temel odak alanlarından biri, “iç pazarı genişletmek, uluslararası pazarı eski haline getirmek” ve “reformların etkisini azaltmak yeniden açılma düzeyini iyileştirmek” olacaktır.

Çin havacılık sektörü, ilk olarak Çin'de keşfedilen koronavirüs pandemisinden şiddetli bir darbe aldıktan sonra hızlı bir şekilde toparlandı. Bununla birlikte, Çin'in her ne pahasına olursa olsun herhangi bir enfeksiyonu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik bir 'Sıfır-Covid' stratejisi izlemedeki kararlılığı, havayolları için iyileşme beklentilerini engelledi.

Çin'in en büyük üç havayolu şirketi olan Air China, China Eastern Airlines ve China Southern Airlines da pandeminin başlangıcından bu yana art arda çeyreklerde zarar ediyor.

CAAC, ülkedeki havaalanlarının sayısını artırma planlarını da açıkladı. Açıklanan beş yıllık planında, 2020 sonunda 241'e kıyasla, 2025'in sonunda 270 sivil havalimanına sahip olmayı bekliyor.

Ayrıca havalimanlarında kargo kapasitesi geliştirmeyi ve bir drone taşımacılığı sektörünü "kapsamlı bir şekilde geliştirmeyi" bekliyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.