30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

Cemal Kalyoncu, İstanbul Havalimanı yatırımını açıkladı

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İstanbul Havalimanı İGA'daki yeni ortaklık yapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
19.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İstanbul Havalimanı'nda 10 milyar 250 milyon Euroluk yatırımın 8 milyar avrosunu kredi ve öz kaynaklarıyla yaptıklarını belirterek, kalan kısmın ihtiyaç halinde hayata geçirileceğini söyledi.

Kalyoncu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İGA İstanbul Havalimanı’nın yolcu sayısı açısından Avrupa'da birinci, dünyada ikinci sırada yer aldığını belirterek şunları söyledi. 

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kalyoncu, İGA hamlelerinin yurt içi haricinde iyi yankı bulduğuna ilişkin; “İGA’ya ve güneş enerjisi yatırımlarımıza ABD’den tutun Çin’e kadar Avrupa’dan Orta Doğu’ya kadar çok talipli var. Gelenlerle görüşüyoruz. Belirli bir noktaya geldiğimiz firmalar da var. Nihai noktaya gelince açıklayacağız.” dedi. 

İGA'daki yeni ortaklık yapısı hakkında da konuşan Cemal Kalyoncu, havalimanı ihalesini kazanma süreçleri hakkında ise şu bilgileri verdi; 
“İhale sürecinde açık artırmaya çıkmadan önce Fransız ve Almanların kendilerinden önde bulunduğunu, televizyonlarda canlı yayınlanan açık artırmada kendi oluşturdukları konsorsiyumun en iyi teklifi vererek kazandığını söyleyen Kalyoncu, şimdiye kadar 10 milyar 250 milyon avroluk yatırımın 8 milyar avrosunu kredi ve öz kaynakları ile yaptıklarını, kalan kısmın gereksinim halinde kullandıklarını belirtti.”

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.