28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Bursa turizminin detaylı röntgeni çekildi

Bursa’da turizmin çeşitlenmesinden, kentin sahip olduğu değerlerin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi, turizmde ‘Bursa algısını’ ortaya koyan önemli bir anket çalışmasına imza attı.
10.03.2022

Ortadoğu Turizm - Bursa 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul merkezli 506 turizm acentesinin katılımıyla yaptırılan Turizm Acenteleri Memnuniyet Araştırması anketi turizm profesyonellerinin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. 

Ortadoğu Turizminin gözde şehri Bursa’nın turizm alanında sunduğu hizmetlerle ilgili kalitenin ve kapasitesinin artırılmasına yönelik stratejik öngörülere ulaşılacak analizlerin saptanması için yapılan çalışmanın yöneticilere ve turizm profesyonellerine yön verecektir. 

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan ve sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve turizm dernek yöneticileri katılım sağladı. 

Ankete katılan acenteler Türkiye’de yerli turistler için turizm destinasyonlarında yüzde 15.6 ile Kapadokya’nın ilk sırada yer aldığını, yüzde 13.2 ile Bursa’nın ikinci sırada yer aldığı belirtildi. 

Yabancı turistler için turizm destinasyonlarında ise Bursa yüzde 19,6 ile İstanbul, Kapadokya ve Antalya’nın ardından dördüncü sırada yer aldı. Bursa’ya tercih edilen turlar sıralamasında yüzde 76,5 ile kültür turizmi ilk sırada, yüzde 49,7 ile kış turizmi ikinci sırada ve yüzde 15,8 ile doğa turizmi üçüncü sırada yer aldı. 

Araştırmaya Bursa’yı en çok tercih eden ülkeler Ortadoğu ve Körfez Arap Ülkeleri olup; %23.8 ile Katar, %19.8 Kuveyt, %14.1 Suudi Arabistan ve %10,1 ile Ürdün oldu. Acenteler, Bursa’nın Ortadoğu ve uzakdoğu ile Rusya ve Almanya’dan daha fazla turist çekebilecek potansiyeli olduğunu vurguladı. 

Bursa’da turizmin çeşitlendirilmesi ve turizm gelirlerinin artırılması yönünde önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmet alanları içinde turizmin sadece bir konu başlığı olduğunu, bu konunun asıl sahibinin ise turizm profesyonelleri olduğunun altını çizdi. 

Bursa Turizm Master Planı hazırlık çalışmalarının bir yıldır sürdüğünü dile getiren Başkan Aktaş, “Acentelerin gözündeki Bursa algısını görmek için böyle bir çalışma yapıldı. Bursa turizminin gelişmesi noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bizim Bursa olarak bu noktada daha dinamik daha inovatif düşünmemiz lazım. İstikrarlı ve kararlı bir şekilde birbirimize kenetlenirsek bir kartopu misali bunun büyüyeceğini düşünüyorum” dedi.

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Bursa Valisi Yakup Canbolat da tanıtımdan, turizmin çeşitlendirilmesine kadar pek çok alanda yapılması gereken çalışmalar olduğunun anketle de ortaya konduğunu hatırlatarak, turizmin sadece para kazanmak olarak görmenin doğru olmadığını belirtti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.