28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Bursa turizmde yeni pazar arayışını sürdürüyor

Bursa’nın turizmden daha fazla pay alabilmesi amacıyla yeni pazar arayışlarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu kez Sri Lankalı tur operatörleri ve acente temsilcilerini Bursa’da ağırladı.
26.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği organizasyonu ile düzenlenen Bursa turizm tanıtım programında Sri Lankalı turizm profesyonelleri ile yerel turizm acenteleri Bursa’da bir araya geldiler. 

Hedef Bursa turizminde sayıyı artırmak

Sri Lankalı turizm profesyonelleri ile Bursa turizm acenteleri arasında B2B görüşmelerin de yapıldığı etkinlikte konuşan TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, pandemi sonrasında insanların farklı destinasyonları talep etmeye başladığını söyledi. Sri Lanka’nın da bu destinasyonlardan biri olduğunu dile getiren Saraçoğlu, “Türkiye ve Sri Lanka arasındaki turistik hareketliliğini artırmak istediklerini belirtti.”

Sri Lanka Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız ise şunları söyledi; “Bursa’yı tanıtırken, sadece tarihi ve doğal güzellikleri değil sanayi, tarım, sağlık gibi alanlardaki avantajları da ön plana çıkaracağız. Biz çok yakın bir geçmişte Bursa’da Sri Lanka Fahri Başkonsolosluk ofisinin açılışını gerçekleştirdik. Böylelikle Sri Lanka ile Türkiye ve özellikle Bursa arasında güçlü ekonomik, kültürel ve sosyal bağlar kurmaya çalışıyoruz. Her iki ülkede de turizmin gelişmesi için Bursa ve Sri Lankalı turizmciler arasında ciddi çalışmaların yapılmasında fayda olacağı hususunu özellikle ifade ediyorum.” dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.