03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Bursa kamp ve karavan turizmi için öne çıkmaya devam ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu'nun katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Bursa Kamp ve Karavan Şenliği" Harmancık Karavan Parkı'nda düzenlendi.
19.06.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Geçen yıl yaklaşık 300 karavanın katılımıyla Orhaneli’nde ilki düzenlenen "Bursa Kamp ve Karavan ÅženliÄŸi" kamp ve karavan tutkunlarını bu kez Harmancık Karavan Parkı'nda bir araya getirdi.

Festival kapsamında hazırlanan Bursa Organik Ürünler Festivali katılımcılardan yoÄŸun ilgi gördü. Bursa’da üretilen organik ürünleri tatma fırsatı bulan misafirler, beslenme ihtiyaçlarını organik ürünlerle karşıladı. Organik Ürünler ÅženliÄŸi kapsamında Bursa'da gıda üretimi yapan kadın kooperatifleri yörelerinde yetiÅŸtirilen tarım ürünleri tanıttı. 

Kır ve doÄŸa turizminde büyük hedef

Açılış töreninde konuÅŸan Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ, bu yıl düzenlenen ikinci festivalin hayırlı olmasını dileyerek; turizme ciddi yatırımlar yaptıklarını, turizm fuarları, B2B toplantıları, aile seyahatleri ve turizm yatırımları ile turizmin her alanını desteklediklerini söyledi.

BaÅŸkan AktaÅŸ konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti; “DaÄŸ ilçeleri nüfus olarak küçük görünse de özellikle kır ve doÄŸa turizmi açısından büyük potansiyele sahipler. Bunu tüm Türkiye'ye ve dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Bursa Kamp ve Karavan ÅženliÄŸi organize ediliyor. Özellikle pandemi süreci bize kamp ve karavan seçiminin ne kadar deÄŸerli olduÄŸunu bir kez daha gösterdi. Ailelerin bu yöndeki ilgisinin de arttığını görüyorum. DaÄŸlık bölgede doÄŸa ve kırsal turizm, Orhaneli'de rafting, Büyükorhan'da yayla, Keles'te Kocayayla ve Harmancık'ta karavan parkı faaliyetleri bizleri gelecek adına mutlu ediyor. Bursa sadece sanayi ve tarım kenti deÄŸil, turizm kentidir. DoÄŸa turizminin her katmanının deneyimlenebileceÄŸi bir ÅŸehir. Festivalin düzenlenmesinde emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.