29 Mart 2024, Cuma
Son Dakika

Brüksel Havayolları, alanlarını korumak boş uçuş gerçekleştiriyor

Brüksel Havayolları, büyük havalimanlarında kalkış ve iniş haklarını kaybetmemek için bu kış 3.000 boş veya neredeyse boş uçuş gerçekleştirdi.
01.01.2022

Ortadoğu Turizm 

Le Soir ve RTBF'ye göre, havayolunun ana şirketi Lufthansa, bu kış, aksi takdirde yolcu eksikliği nedeniyle iptal edilecek 18.000 uçuş gerçekleştirdi.

Haber, Belçika federal hükümetini Avrupa Komisyonu'na bir mektup yazarak, slotları güvence altına alma kurallarını yeniden düşünmeye çağırdı.

Pandemiden önce kural, havayollarının planlanan kalkış ve iniş yerlerinin en az %80'inde uçuşlar yapması gerektiğiydi, aksi takdirde onları kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklardı.

Bu, koronavirüs patlak verdikten sonra %50'ye revize edildi, ancak bu hala yolcu talebini karşılamak için gereken gerçek uçuş sayısından çok daha yüksek.

Belçika federal hareketlilik bakanı Georges Gilkinet (Ecolo), konuyu gündeme getirmek için Avrupa ulaştırma komiseri Adina Valean'a yazdı.

Gilkinet, kuralların ekonomik ve ekolojik açıdan anlaşılmaz olduğunu ve havayollarına daha fazla esneklik sağlamak için bu aranan slotları tutma eşiğinin daha da düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Lufthansa, koronavirüsün omicron varyantının neden olduğu rezervasyonlardaki düşüş nedeniyle Mart ayı sonuna kadar 33.000 tarifeli uçuşu iptal etmeyi planlıyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.