29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

BM ilk defa “Turkey” ⁧adını “Türkiye" şeklinde kullandı

BM Güvenlik Konseyi, Türkiye'nin adının yabancı dillerde "Turkey” yerine "Türkiye" şeklinde yazılmasını ilk kez kullandı.
05.06.2022

Ortadoğu Turizm 

Türkiye, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen "Uluslararası Hukuk İhlalleri Karşısında Hesap Verebilirlik ve Adaletin Güçlendirilmesi" oturumuna katıldı.

Türk diplomat Asya İnanç'ın Güvenlik Konseyi'nde katıldığı oturumda, uluslararası örgütte ilk kez ülkenin adı "Türkiye" şeklinde kullanıldı.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric'in günlük basın toplantısının ardından basın mensuplarına "Türkiye" şeklinde gönderilen metinde Türkiye'nin adı geçti.

Geçen hafta Çarşamba günü Birleşmiş Milletler, Ankara'nın talebi üzerine Türkiye'nin adının "Turkey” yerine "Türkiye" şeklinde yabancı dillerde kaydedilmesini onayladığını duyurmuştu.

Türkiye, adını uluslararası kuruluş tarafından resmi olarak onaylanmış diğer dillerde tescil ettirmek için Birleşmiş Milletler'e başvurarak Türkçe yazıldığı şekliyle "Türkiye" şeklindedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce "Türkiye" adının Türk halkının kültür, medeniyet ve değerlerinin en iyi temsilcisi ve ifadesi olduğunu söylemişti. Firmaların ihracat için mallarının üzerinde "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresini kullanmalarını önerdi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.