05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Birleşik Arap Emirlikleri’nden turizme katkı sağlayacak karar

Birleşik Arap Emirlikleri, aşılanan herkese turist vizesi başvurularını açıyor.
29.08.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan aşılardan herhangi biriyle aşılanan herkese turist vizesi başvurularını açmaya karar veriyor. Bu karar, ülkenin milli gelirinde önemli payı olan turizm sektörü için önemli bir potansiyel barındırıyor.

Emirates Haber Ajansı’nın (WAM) aktardığına göre, karar daha önce yasaklanmış ülkelerden gelenler de dahil olmak üzere tüm ülkelerin vatandaşları için geçerli.

Ajans “Bu hamle sayesinde ülkenin “sürdürülebilir toparlanma ve ekonomik büyümeyi sağlamaya yönelik ulusal çabalarının destekleneceğini” belirtti.

Yeni kurallar 30 Ağustos’ta yürürlüğe girecek. Ajansın haberine göre, turist vizesiyle gelen yolcuların aşı durumlarını hükümetin sağlık uygulamasına kaydetmeleri ve havaalanında hızlı testlerden geçmeleri gerekiyor.

Resmi yetkililerin açıklamasına göre, turist vizesiyle gelen yolcular havaalanında zorunlu hızlı PCR testi yaptıracak. Aşılanmayanlar ise önceki kurallara tabi kalmaya devam edecek.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.