03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Başkan Eresin; Türkiye ve İstanbul'un turizmde yıldızı parlayacak

TÜROB'un Haziran ayı "TÜROB Geleneksel Öğle Yemeği" etkinliği 30 Haziran Günü Conrad İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirildi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'in konuk konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, TÜROB üyeleri ve turizm sektörünün önde gelen temsilcileri bir araya geldi.
01.07.2022

OrtadoÄŸu Turizm 

Türkiye Otelciler BirliÄŸi (TÜROB) BaÅŸkanı Müberra Eresin, son iki yıldır pandemi nedeniyle sıkıntı yaÅŸayan turizm eksik olan canlılığını karşılamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Türkiye ve Ä°stanbul'un yıldızları bu yıl daha da parlayacak.” dedi. 

Ä°TO, dünyanın en büyük ve en köklü odalarından

Ä°stanbul Ticaret Odası'nın 640 bini aÅŸkın üyesiyle dünyanın en büyük ve köklü ticaret odalarından biri olduÄŸunu kaydeden Eresin, ticaret, küçük sanayi ve turizm baÅŸta olmak üzere hizmet sektörlerinin hızla geliÅŸmesini ve yaygınlaÅŸmasını desteklemektedir. Aynı zamanda yurt dışında yeni pazarlar yaratmak için çalışırken, iÅŸ dünyasının geliÅŸmesinin önündeki engelleri tespit etmek ve ortadan kaldırmak için hareket etmektedir.” dedi. 

Hem doluluklar hem fiyatlar arttı

TÜROB BaÅŸkanı Eresin, turizmdeki son durum hakkında bilgi vererek, yılın ikinci yarısında talebin artmasını beklediklerini belirterek konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti; “Mevcut ÅŸartlar altında 2022'nin 2021'den çok daha iyi bir yıl olacağı kesin görünüyor. 2019'u da geçme olasılığı yüksek. Önümüzdeki yılın yani 2023'ün çok daha iyi olacağını umuyoruz. Önümüzdeki yıllarda turizm gelirlerimizin artacağını ve Ä°stanbul'un dünyada yeniden parlayan ilk beÅŸ destinasyondan biri olacağını düÅŸünüyoruz.

Ä°stanbul Avrupa ortalamasının üzerinde

Fiyatlarda ve oda gelirlerindeki yükseliÅŸin çok sevindirici olduÄŸuna dikkat çeken Eresin, ÅŸöyle devam etti: “Åžunu büyük bir memnuniyetle belirtmeliyim ki; Ä°stanbul’un hem mayıs ayında hem de beÅŸ aylık dönemde doluluk ve oda başı gelir ortalaması Avrupa destinasyonları ortalamasının üzerine çıktı.

Otel yatırımları artışa geçti

Konaklama sektörü yatırımlarında da yeniden artış baÅŸladığına iÅŸaret eden Eresin, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre bu yılın ilk 4 ayında ülke genelinde toplamda 23 ilde 42 yeni otel projesi ‘Yatırım TeÅŸvik Belgesi’ aldı. Yeni yatırımlar toplam 1 milyar 892 bin TL tutarında teÅŸvik kullanılarak tamamlanacak” dedi.

Eğitim projelerimiz hızlandı

TÜROB’un eÄŸitim alanındaki çalışmalarının da hızlandığını ifade eden Eresin, ÅŸunları söyledi: “Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli EÄŸitim Bakanlığı’yla birlikte, turizm sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiÅŸtirmesi amacıyla, ‘Mesleki EÄŸitim Merkezleri’ projesinin uygulamasını Ä°stanbul pilot il olmak üzere baÅŸlatmıştık. Proje kapsamında yaÅŸanan aksaklıkların giderilmesi yönünde MEB ile yakından çalışmaya devam ediyoruz. Bu projeyi, sektörümüz açısından taşıdığı önem dikkate alınarak desteklemeye devam edeceÄŸiz. Öte yandan MEB ile varılan mutabakat sonrasında; ÅžiÅŸli Kervansaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin adının ‘TÜROB 50.Yıl ÅžiÅŸli Turizm Meslek Lisesi’ olarak deÄŸiÅŸtirilmesi konusunda süreç tamamlanmak üzere. Okulumuzda incelemelerde bulunduk. Okulun, toplam 21 dersliÄŸi ile tamamen ihtiyaç duyduÄŸumuz insan kaynağına göre öÄŸrenci yetiÅŸtirmesi için idari ve teknik altyapı en kısa süre içerisinde tamamlanacak.”

Şanlıurfa turizm başkenti

Azerbaycan'ın baÅŸkenti Bakü'de düzenlenen Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı 11. Turizm Bakanları Konferansı'nda Åžanlıurfa'nın "2023 Turizm BaÅŸkenti" seçildiÄŸini ve Türkiye'yi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz temsil ettiÄŸini belirtti. Eresin, "Bu geliÅŸme, bölgesel turizm ve pazarlama faaliyetlerine büyük katkı saÄŸlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na giriÅŸimlerinden dolayı teÅŸekkür eder, baÅŸarılar dileriz." dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.