05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Başkan Erdoğan, İslam Medeniyetleri Müzesinin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii Külliyesinde yer alan Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesinin açılışını yaptı.
09.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Medeniyetleri Müzesi'nin, "Asırlar boyunca farklı inanışların, farklı kültürlerin, farklı yaşama biçimlerinin beşiği olmuş İstanbul'umuz bu eseri de gururla taşıyacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; “Şehirle, medeniyetlerin, kültür, sanat ve bilime değer katarak gelişirler. Her medeniyet kendi ahlak, sanat, felsefe ve din anlayışı çerçevesinde şehre bir anlam, bir kimlik kazandırmıştır. Şehirlerin kimlikleri tarihi, edebi ve kültür sanat birikimleri ile şekillenmiştir. Türkiye birçok medeniyete beşiklik etmiş, farklı inanç ve kültürleri potasında eritmiş, tarihin akışında baş rol oynamış çok özel bir coğrafyadır. Kadim şehirlerimizin her biri birer açık hava müzesidir. Bu coğrafyanın göz bebeği olan İstanbul ise bizim en büyük müzemizdir." dedi. 

Çamlıca Külliyesinin en önemli bölümünün İslam Medeniyetleri Müzesi'nin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Müzemizde sergilenecek eserler bu topraklara yepyeni çehre kazandıran İslam medeniyetinin bin yıllık birikimini temsil ediyor. Milli Saraylar idaremiz tarafından hazırlanan bu müzenin tematik bölümlerinde İstanbul'daki seçkin müzelerden getirilen 650 eser sergileniyor. Bunlar arasında Peygamber Efendi'mizin eşyalarından Kur'an-ı Kerim'in ilk nüshalarına, Türk dokuma sanatının örneklerinden, mimari ve dekoratif eşyalara, Hüsnü Hat sanatından, çini örneklerine kadar her biri diğerinden kıymetli eserler de bulunuyor." dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Mekanlar
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.