01 Mayıs 2024, Çarşamba
Son Dakika

Başkan Erdoğan’ın, Bayram Namazını Mekke'de kılması planlanıyor

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında ılımlı rüzgarlar esmeye devam ediyor. 2022 yılının ilk üç ayında Türkiye ihracatı Suudi Arabistan’a %25 artarken, bakanlar düzeyinde görüşmeler de devam ediyor.
07.04.2022

Ortadoğu Turizm 

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yaşanan son olumlu gelişmeler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Kralı Selman ve Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Salman ile birlikte Mekke'de bayram namazı kılmak için gelen davetle Suudi Arabistan'ı ziyaret etmeyi planlandığı bildiriliyor. 

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Türkiye'deki siyasi ve ekonomik ile bölgesel güç durumunu da yakından takip ettiği söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman arasında 21 Kasım 2020'de gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için "diyalog kanallarının açık tutulmasında" mutabık kalınmıştı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Mayıs 2021'de dört yıl aradan sonra Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, Kaşıkçı dosyası yargılamasının savcı tarafından yargılamasının Suudi Arabistan’a devrini istediği saatlerde ise AHaber'de yaptığı açıklamada, Riyad ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda önemli adımların bulunduğunu söyleyerek, "Yargı iş birliği daha iyi bir noktaya geldi" ifadesini kullanmıştı. 

TUSAD ve Ortadoğu Turizm Teşkilatı Başkanı Hasan Bayram, Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesinden memnuniyet duyduklarını, iki müslüman ülkenin Ortadoğu ile Körfezin huzur ve refahı için Liderlerinin, halkının her zaman dayanışma içerisinde olması gerektiğini daha önceki açıklamalarında belirtmişti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Gitmeliyiz
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.