07 Mayıs 2024, Salı
Son Dakika

Balıklıgöl bu haliyle Şanlıurfa’ya yakışır bir durumda değil.

İnanç ve kültür turizmin merkezi olan Balıklıgöl çevresinde yaşanan sıkıntılar Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i çileden çıkarmışa benziyor.
17.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

İnanç ve kültür turizminin değerleri ile bilinen Şanlıurfa'da en fazla ilgiyi kentle özdeşleşen ve ilahi dinlerin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl görüyor.

Yerli ve yabancı turistin vazgeçilmez mekanı Balıklıgöl, hikayesiyle ziyaretçileri etkilerken, İslam inancına göre de ayrı bir öneme sahiptir. 

Dünyada bu kadar değerli bir mekan olan Balıklıgöl çevresinin yönetilememesi hakkında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in açıklamaları şöyle;

“Balıklıgöl civarını keşmekeşten kurtarmamız gerekiyor. Geldiğimiz noktada bu işin çözülemeyeceğini gördük ve Valilik olarak yeni bir çalışma gerçekleştirdik.”

Vali Erin açıklamalarının devamında şunları belirtti;

“Balıklıgöl giriş ve çıkışını kontrol altına alacağız. Bir yer kıymetli ise girişi kontrollü olur. Her taraftan girdiğiniz bir yer kıymetli değildir. Çok nadide ve dünyada eşi benzeri olmayan değerlere sahibiz ama yönetemiyoruz. Ama yönetemiyoruz. Bu bir gerçek. Aklı ve değerlendirme yetisi olan herkes bunu söylüyor. Bir gün gidiyorsunuz çöpler yerde, güvenlikçi bulunması gereken yerde değil, onun için kimin ne yaptığı belli değil, mangal partisi yapılıyor. Mübarek alanda işletmeler kendilerine tahsis edilen yerlerden 3-4 kat fazla alan kullanıyorlar. Ama buna kimse müdahale edemiyor.

Biz Valilik olarak müdahale ettik. Daha önce iki kez müdahale ettik. Düzelmeler oldu. Ama seçimle birlikte Ahmet Ağa, Mehmet Ağa bilmem ne ağa tekrar bu hale geldi. Ama burası tüm milletin yeri ama birileri millete sormadan yetki almadan ticaret yapıyor, o zaman bende gideyim bir kafe açayım.  

Bir misafirimiz geldiğinde Balıklıgöl’de gezdirmek istediğimizde saatler öncesinden arkadaşları seferber ediyoruz. Aman bir çöp bir uygunsuz durum olmasın. Aslında olanı değil bir müdahale ile bir duruma getirdiğimiz Balıklıgöl’ü onlara sunuyoruz. Dolasıyla biz burayı yönetemiyoruz. Yazıktır bu kadar büyük bir zenginliği yönetemiyoruz.” 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.