29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Bakan Ersoy: İstanbul yüzde 35'ten fazla turist almaya başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2019 İstanbul'da en çok turist ağırladığımız yıl olmuştu. Bu yıl Mayıs ayından itibaren %30-35 ile 2019'dan bile çok daha fazla turist almaya başladı.
31.05.2022

Ortadoğu Turizm 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali'nin açılış töreninin ardından basının sorularını yanıtladı.

Kültür ve sanatın turizmin olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, "Kültür ve sanat turizmin olmazsa olmazı. Turizm bir ülkede turist şehri olmak istiyorsanız zaten birçok rakibiniz ve gidilecek bir çok nokta var. Rakiplerinizden farklı olan, kültürünüz ve sanatınızdır.” dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İstanbul'un Mayıs ayında 2019'a kıyasla %30-35'ten fazla turist almaya başladığını belirterek, şunları kaydetti; “

Kültür ve sanat turizmle birleştiğinde harika sonuçlar elde ediyoruz. Bu yıl İstanbul'daki yatırımımızın karşılığını şimdiden alıyoruz. Biliyorsunuz 2019, geçtiğimiz ay İstanbul'da en çok turist aldığımız yıl oldu. Bu yıl mayıs ayından itibaren %30-35 ile 2019 yılına göre çok daha fazla turist almaya başladık. Kültür ve sanata yapılan yatırımlar çok kısa sürede sonuç verebilmek için çok önemli.  Bundan sonra da bu tür yatırımlara olan ilgimizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.