03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Bakan Ersoy, DER Touristik toplantısında açıklamalarda bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Avrupa’da 16 farklı ülkede faaliyet gösteren DER Touristik Group’un CEO’ları ve otelciler ile Antalya’da bir araya geldi.
09.04.2022

Ortadoğu Turizm 

DER Touristik ile toplantıda yeni turizm sezonu öncesi Türkiye’ye olan olumlu rezervasyon gelişimini desteklemek ve teşvik etmek amacıyla atılacak adımları görüşüldü. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantıda turizm alanında 140 ülkede tanıtım yapıldığını belirterek "Bu yıl Almanya, Hollanda, Belçika, Nordik, Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerinde 2019 rakamlarını yakalamayı hedefliyoruz. Yine İngiltere, İsrail, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde 2019'un üstünde rakamlarla kapatmayı hedefliyoruz." dedi.

Ersoy, Antalya'da DER Touristik Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2022 yılı için 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefi belirlediklerini ancak Rusya-Ukrayna savaşı başladığını söyledi. 

Bakan Ersoy'dan pazar çeşitliliği çağrısı

Bakan Ersoy, bahanelere sığınarak 2022 hedeflerinden vazgeçmediklerini vurguladı. Devlet ile sektör olarak ele ele verip, Kovid-19 sürecinde olduğu gibi bu dönemde de hedefleri zorlayacaklarını ve başaracaklarını dile getiren Ersoy, "Artık ne Türkiye eski Türkiye ne bakanlık eski bakanlık ne de sektörümüz eski sektör." dedi.

Yeşil Turizm sertifikası yıl sonuna kadar hazır olacak

Nitelikli turiste daha hızlı ulaşabilmek için geçen yıl turizm ile ilgili yasada bazı değişiklikler yaptıklarını aktaran Ersoy, daha önce otellerin belediye ya da bakanlık belgeli olarak açıldıklarını ancak yasa ile tüm otelleri bakanlık belgesi çatısı altında topladıklarını, bunun da önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Güvenli Turizm Sertifika sisteminde de bazı değişikliklere gittiklerini söyleyen Ersoy, şöyle devam etti: "Güvenli Turizm Sertifikası'nı yıl sonuna kadar Yeşil Turizm Sertifikası'na dönüştürmüş olacağız. Bu stratejiyi oturtabilmek için dünyada bu konuda uzmanlaşmış en üst merci olan Global Sürdürülebilir Turizm Konseyi (CSTC) ile Bakanlık olarak 3 yıllık bir protokol imzaladık. Sektör temsilcileriyle sertifika detaylarını paylaşmaya başladık. Yıl sonuna kadar sertifikasyonu hazır hale getirip hayata geçireceğiz."

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER / Oteller
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.