30 Nisan 2024, Salı
Son Dakika

Avusturya, aşısızlar için belirli yerleri yasaklıyor

Avusturya, artan vaka sayılarına önlem olarak, Pazartesi gününden itibaren, Covid 19’dan iyileşenler haricinde, aşı olmayan kişilerin, berberlere, otellere, kafe ve restoranlar ile kültür merkezlerine girişlerini yasakladı.
06.11.2021

Ortadoğu Turizm 

Başbakan Alexander Schallenberg, Avusturya'nın Pazartesi gününden itibaren restoranlara, otellere ve kültürel yerlere erişebilmek için Covid-19 aşısı veya tedavisi zorunluluğu getireceğini ve ülkenin bulaş vakalarında bir artışla karşı karşıya kalacağını duyurdu.

Tedbir sadece ülkenin başkenti Viyana'yı ilgilendirecekti. Fakat Avusturya’da 5 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, ülke bir yıl öncesine ait günlük bulaş rekoruna yaklaşırken, Kovid-19'a karşı aşılanmamış kişilerin kafelere, restoranlara, kuaförlere, otellere ve 25'ten fazla kişinin katıldığı etkinliklere erişiminin yasaklanacağı duyuruldu.

Avusturya nüfusunun yaklaşık %64'ü Covid-19'a karşı tam aşılanmış durumda. Bu oran Avrupa Birliği ortalaması ile uyumlu ancak Batı Avrupa'daki en düşük oranlardan biridir.

Cuma günü 9.388 yeni vaka kaydeden ülkede günlük bulaş sayısı keskin bir şekilde artıyor ve şimdiye kadar üç ulusal karantinadan ikincisinin ilan edildiği bir yıl önce ulaşılan 9.586 rekorun çok altında kaldı.

Başbakan Alexander Schallenberg düzenlediği basın toplantısında, "Gelişme olağanüstü ve yoğun bakım yataklarının doluluk oranı beklenenden çok daha hızlı artıyor." dedi.

Bu Cuma açıklanan önlemler, tek doz aşının negatif PCR testiyle birleştiği dört haftalık bir geçiş döneminin başlayacağı Pazartesi günü yürürlüğe girecek. Bu sürenin sonunda, yalnızca Covid-19'dan tam olarak aşılanmış veya yakın zamanda iyileşmiş kişilere izin verilecektir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.