29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Avustralya seyahat yasağını erken kaldırmaya hazırlanıyor

Avustralya'nın uluslararası seyahat yasağı, Kasım ayında beklenenden bir ay önce kaldırılacak. Güney Galler sınırı, %80 Kovid aşılama oranlarına ulaşan eyaletler için kısıtlamaları gevşetme planının bir parçası olarak 18 ay sonra yeniden açılan ilk sınır olacak.
02.10.2021

Ortadoğu Turizm 

Avustralya ulusal havayolu Qantas, 14 Kasım 2021'de Sidney ve Londra arasında haftalık üç uçuş ve Sidney ve Los Angeles arasında haftalık üç uçuş ile uluslararası uçuşları yeniden başlatıyor. Qantas, Avustralya federal hükümetinin Avustralya'nın uluslararası sınırlarının Kasım ayında yeniden açılacağı kesin tarihi açıkladıktan sonra, rotaların başlangıç ​​tarihlerinin güncellenebileceğini söyledi.

Yerel raporlara göre, Birleşik Krallık ve ABD ile birlikte Japonya, Singapur, Kanada ve Fiji'ye uçuşlar, rotaların hizmet vereceği ilk ülkelerden bazıları olarak işaretlendi.

NSW'ye gelen tam aşılı Avustralyalılar ve daimi sakinleri, bir otelde iki hafta karantinaya almak yerine bir hafta boyunca evde karantinayı alabilecekler.

Başbakan Scott Morrison, “hükümetin Yeni Zelanda gibi bazı ülkeler arasında karantinasız seyahati "güvenli olduğunda" değerlendireceğini söyledi. Avustralyalılara hayatlarını geri vermenin zamanı geldi. Hükümetimiz, Avustralyalı ailelerin yeniden bir araya gelebilmesi, Avustralyalı işçilerin ülkemize girip çıkabilmesi ve turistleri kıyılarımıza geri döndürmek için çalışabilmemiz için planları sonlandırıyor.” dedi. 

Qantas Group CEO'su Alan Joyce şunları söyledi: “Avustralya'nın uluslararası sınırlarının erkenden yeniden açılması pek çok insan için çok şey ifade edecek ve aşının piyasaya sürülmesinin şaşırtıcı şekilde artmasıyla mümkün oldu.

 "Avustralyalıların denizaşırı seyahat etmek ve sevdikleriyle yeniden bir araya gelmek için sabırsızlandıklarını biliyoruz ve kelimenin tam anlamıyla binlerce kişi eve dönmeyi bekliyor, bu yüzden bu daha hızlı yeniden başlatma harika bir haber.  Bu aynı zamanda daha fazla çalışanımızı daha kısa sürede işe döndürebileceğimiz anlamına geliyor.

Güney Avustralya Turizm Komisyonu pazarlama müdürü ve PATA İngiltere ve İrlanda Avustralya sözcüsü Janice Kurrle, güncellemenin “olumlu bir adım” olduğunu söyledi.

 “Seyahat yabancılara hemen açılmayacak olsa da, Avustralya hükümetinin turistleri tekrar karşılamaya çalıştığını bilmek cesaret verici” dedi.

 "Avustralya, Pasifik Asya bölgesinde açılacak son destinasyonlardan biri ancak uzun soluklu bir destinasyon olarak, destinasyonun tanıtımında Avustralya paydaşlarımızı desteklemeye ve 2022 ve sonrası için müşteri seyahatleri planlayan acenteleri eğitmeye devam etmek bizim için önemli."

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.