29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Avrupa Birliği güvenli seyahat listesindeki ülkeleri güncelledi

Listede, Kovid-19'un bulaşıcılığı yüksek, Delta varyantının ortaya çıktığı birliğin eski üyesi İngiltere yer almıyor.
10.07.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi - Bürüksel

Avrupa Birliği (AB), Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar da dahil olmak üzere 11 ülkeyi zorunlu olmayan nedenlerle seyahat etmelerine izin verilecek 'güvenli seyahat listesi’ne eklemeyi kabul etmişti.

27 AB ülkesinin 30 Haziran kararı ile yürürlüğe giren ve açıklanan Avrupa Birliği 'güvenli seyahat listesi’nde Kovid-19'un bulaşıcılığı yüksek, üçüncü dalga endişesi taşıyan ilk kez Hindistan’da çıkan, mutasyona uğramış Delta varyantının ortaya çıktığı birliğin eski üyesi İngiltere yer alamamıştı.

Arnavutluk, Avustralya, İsrail, Japonya, Lübnan, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Ruanda, Sırbistan, Singapur, Güney Kore, Tayland, ABD, Çin, Hong Kong ve Tayvan'ın bulunduğu listeye eklenen 11 yeni ülkeler ise:

Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar'ın yanı sıra Kanada, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Brunei, Kosova, Moldova ve Karadağ olmuştu.

Türkiye yine bu listede yer alamamıştı.

Avrupa Birliği ülkeleri yine de süreçte ülkelerine gelen ziyaretçilerini negatif bir COVID-19 testi talep edebilir veya karantinaya da alabilir.

Editör Fotoğraf


HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.