28 Nisan 2024, Pazar
Son Dakika

Avrupa Birliği aşı pasaportu uygulama tarihini belirledi.

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde liderler birlik çapında Covid-19 pasaportunun başlatılmasına onay verdi.
26.05.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi
 

AB Dijital Covid Sertifikası olarak adlandırılan uygulamanın 1 Temmuz'dan itibaren kullanılması planlanıyor.

Zirve sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen bu hafta sonuna kadar 300 milyondan fazla doz aşının yapılacağını ve önümüzdeki ay bu sayının 400 milyona çıkacağını duyurdu.

AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu geçtiğimiz hafta Haziran ortasından itibaren Covid-19 aşı sertifikasının yürürlüğe girmesi üzerinde anlaşmıştı.

Başkan Von der Leyen teknolojik sebeplerden ötürü uygulamanın 1 Temmuz itibarıyla başlayacağını söyleyerek konuya Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla açıklık getirdi.

AB geçtiğimiz günlerde AB onaylı iki doz aşı yaptıran üçüncü ülke vatandaşlarının girişine izin veren uygulamayı kabul etmişti. Bu iki girişim sayesinde AB’de bu yılki turizm sezonunun canlandırılması amaçlanıyor.

Yunanistan, İspanya ve Hırvatistan gibi ekonomileri büyük ölçüde turizm gelirine dayalı olan AB üyelerinin bu uygulama konusunda hayli istekli olduğu bildiriliyor.

AB Covid Dijital Aşı Sertifikası, sahip olan kişinin aşı durumunu, Covid-19 enfeksiyonu geçirdiği ve Covid-19 testinin sonucunu gösterecek. (EuroNews)

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.