29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Antalya'nın plajları petrol türevi ziftle kaplandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü, Antalya'nın bazı plajlarında görülen petrol türevi katran benzeri maddeyle ilgili analiz için laboratuvara numune gönderdi.
06.06.2022

Ortadoğu Turizm 

Şu anda önemli ölçüde azaldığı söylenen ve kaynağı bilinmeyen atığın gecenin soğuğuyla katılaştığı ve gün içinde sıcaklık arttıkça sıvı hale geldiği bildirildi.

Konyaaltı kıyılarında incelemelerde bulunan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof Dr Mehmet Gökoğlu, denize çıkanların üzerine petrolle sertleştirilmiş zift sürüldüğünü belirtti. 

Bir geminin sintinesini denize bırakmış olabileceğini belirten Gökoğlu, "Kış başında Suriye kıyılarında petrol akını oldu sanırım. Uzantıları da olabilir" dedi. Prof.  Dr.  Gökoğlu, "Antalya'nın denizi temiz. Bu yüzden mavi bayrakların en çok olduğu bölgedeyiz. Bu Türkiye'den veya bizden kaynaklı bir durum değil. Muhtemelen Suriye'deki olayın uzantısıdır." diye elledi. 

Öte yandan, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Koordinatörlüğü'nün çalışmalarıyla birçok plajda mavi bayrak kriterleri çerçevesinde plajlara asılan bayraklar yarıya indirildi. Petrol türevi olduğuna inanılan madde üzerinde İl sağlık müdürlüğündeki çevre sağlığı ekipleri olayla ilgili çalışmalarını ve incelemelerini sürdürüyor.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.