29 Mart 2024, Cuma
Son Dakika

Antalya'da güvenli turizm sistemi nasıl çalışacak

Corona salgınının yayılmasıyla birlikte dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya'da otelcilik sektörü, konukların kullanılan tesislerle doğrudan temasını azaltan dijitalleşme sistemine giderek artan yatırımlara yöneliyor.
22.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Antalya otel sektörü, Corona salgınına karşı gerekli tüm önlemleri aldığını kanıtlayan güvenli turizm sertifikası alarak ziyaretçilerine hizmet veriyor.

Ziyaretçiler otele geldiğinde termal kameralarla ateşleri ölçülmekte, sağlık kodları sorgulanmakta, eller sterilize edilmekte ve koruyucu maskeler takılmaktadır.

Otel içi ortak alanlar, odalar ve spor aletleri de özel bezlerle temizlenip sterilize ediliyor.

Asansörü aynı anda üçten fazla kişinin kullanması durumunda alarm zili çalarak sosyal mesafeye uyulmadığı uyarısında bulunulacak.

Ayrıca tüm otel tesislerinde restoran, spor salonu, sauna, yüzme havuzu, eğlence mekanları ve plajlar gibi gerekli önlemler alınarak misafirlerin ve ziyaretçilerin sağlıklı bir tatil geçirmeleri ve güvenli seyahat etmeleri sağlanmaktadır.

Bazı otellerin ziyaretçileri de işlemlerini telefondaki bir uygulama üzerinden gerçekleştirerek odayı ve kapı, banyo, lamba, TV ve klima gibi olanaklarını dokunmadan kullanmalarını sağlıyor.

Akdeniz Otel ve Turizm İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Can Cavaloğlu, güvenli turizm belgelendirme kurallarının ana hatlarını çizen 150 maddelik bir liste yayınladıklarını söyledi.

Kavaloğlu, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, ailelerini önemsedikleri kadar ziyaretçilerini de önemsediklerini söyledi.

Otellerini tercih eden büyük bir ziyaretçi kitlesi olduğunu ve toplam gelenlerin yaklaşık yüzde 25'ini oluşturduklarını sözlerine ekledi. Ziyaretçilerin evlerindeymiş gibi güvenli bir tatil geçirmeleri için çalıştıklarını vurguladı.

Yapılan aşı kampanyaları ile korona vakalarının sayısının hızla azaldığına dikkati çekerek, Türkiye'de turizm sezonunun en geç Temmuz ayı başlarında İngiltere pazarı ile başlayabileceğini ve yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.