05 Mayıs 2024, Pazar
Son Dakika

Antalya Valisi Yazıcı “Turizm için 2022 Yılından Umutluyuz”

Vali Ersin Yazıcı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği'nin (AKTOB) geleneksel toplantısına katıldı. Vali Yazıcı, 2022 yılına ilişkin umudunu dile getirerek turizm sektörü temsilcilerine kalite standartlarınıza aldanmamanız gerektiğini vurguladı.
02.07.2022

Ortadoğu Turizm 

Manavgat ilçesinde bir otelde gerçekleşen Geleneksel AKTOB Buluşmasına Vali Ersin Yazıcı, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, TUROFED Başkanı Suriri Çorabatır ve turizm sektör temsilcileri katıldı. 

Antalya covid döneminde başarısını kanıtladı

Vali Yazıcı, turizm sektörünün temsilcileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek;  “Antalya turizmine çok olumlu bakıyorum. Gelecekte daha iyi şeyler görüyorum ve daha iyilerinin olacağını düşünüyorum.  Kovid döneminde Antalya turizmi çağ atladı. Covid döneminde misafir ağırlamak çok zordu. Sektör temsilcilerimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan güvenli turizm sertifikası alarak Antalya başardığını ve bu başarıdan dolayı iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum.” dedi. 

Antalya ve Gazipaşa Havalimanından rekorlar gelmeye devam ediyor 

Vali Yazıcı sezon yoğunluğu hakkında şunları söyledi; “İstatistiklerimiz, verilerimiz çok güzel. Cumartesi günü bir rekor kırdık. Antalya ve Gazipaşa havalimanlarına 1003 uçak inip kalktı. Bu şuana kadar ki en yüksek sayı. Cumartesi günü 81 bin 172 misafirimiz Antalya Havalimanımızdan şehrimize girdi. Daha çok misafir ağırladığımız günler de oldu ama gidişatımız iyi.” dedi. 

En Küçük Hatanız Türkiye’yi Zora Sokabilir

Vali Yazıcı, Antalya'nın tarım ve turizm olmak üzere iki ana sektörü olduğunu vurgulayarak, "Tarım ve turizmde dünya standartlarında işler üretiyoruz, mal ve hizmet üretiyoruz. Bunun bir kanıtı da tarımda tüm dünyaya ürün ihraç etmemizdir. Dünya standartlarında tesislere ev sahipliği yapan ve turizmde kaliteli hizmet sunan bir turizm beldesiyiz. En kaliteli ve en ucuz hizmeti veriyoruz. Ama hizmet sektörü gerçekten zor. Hizmet sektöründeki en ufak hata ülkemizi ve Antalya'yı zor durumda bırakabilir. Lütfen ulaştığımız standardın altına düşmeyin. Personelinizi bu konuda daha dikkatli olmaya davet edin. Uyarmaya ve kontrol etmeye devam edin.” ifadelerinde bulundu. 

Birlikte Türkiye’ye Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

Antalya’nın basit bir turizm şehri olmadığını vurgulayan Vali Yazıcı; “İnanıyorum ki, bir kaç yıl sonra sektörde eleman kalitesi ve eleman bulunmasıyla ilgili daha az sorunlarımız olacak. Ama mevcut kalitemiz ve standardımızı kaybedersek bunu başaramayız. Antalya’mızın şöyle bir sorunu var. Antalya basit bir turizm şehri değil. Bu ülkenin turizm gelirlerinin yaklaşık olarak üçte birini temin eden bir şehir. Türkiye’yi temsil eden, Türkiye’nin vitrini olan bir şehir. Dolayısıyla Türkiye anlamında bir sorumluluğunuz var. Bu sorumluluğun bilincinde olduğunuza ve böyle hareket edeceğinize inanıyorum. Allah nazarlardan saklasın. 2022 sezonunun, iyi geçeceğine inanıyorum. Devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla sizin işlerinizi kolaylaştırmak adına çalışmaya ve hep birlikte ülkemizin ekonomisine hizmet etmeye devam edeceğiz. Kazancınız bol ve bereketli olsun.” dedi.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.