06 Mayıs 2024, Pazartesi
Son Dakika

Anadolu’nun sakin şehri Halfeti turizmde zirveyi yaşıyor

Güneydoğu bozkırının ortasında, Birecik Baraj Gölü sayesinde adeta bir sahil kenti olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, doğada vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
12.08.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi

Fırat'ın üzerine inşa edilen Birecik Barajı'nın suları altında bir kısmı kalan Halfeti, sakin ve huzurlu özelliğiyle insanları büyüleyen Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2013 yılında “sakin şehir” ağına dahil edildi.

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleri ile Güneydoğu'nun “gizli cenneti” olarak da tanımlanan ilçe, yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Baraj gölünde yapılan tekne turları ile ziyaretçilerin çoğunluğu su altında kalan “batık şehiri” ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Rumkale; su altında kalan caminin minaresi; ve terk edilmiş birçok eski yapının bulunduğu Savaşan Köyü ilgi çekmeye devam ediyor. 

Özellikle hafta sonları otellerde, tekne turlarında ve restoranlarda yer bulmanın neredeyse imkansız olduğu ilçede, oluşturulan yeni park alanına rağmen metrelerce uzunlukta araç kuyrukları görülebiliyor.

Halfeti Kaymakamı Selami Korkutata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halfeti'nin son 10 yıldır bölgede parlayan bir turizm destinasyonu olduğunu söyledi.

Bölgeye düzenlenen turlarda Halfeti'nin önemli bir yeri olduğunu belirten Korkutata, "Pandemi öncesi ziyaretçi sayısı 1 milyon kişiye ulaşmıştı.  Pandemi nedeniyle son iki yılda ziyaretçi sayısında önemli bir düşüş yaşandı.  Normalleşme adımlarının ardından turistlerin tekrar buraya gelmeye başladığını gördük.  Halfeti misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktadır.  Hizmet kalitesini ve ziyaretçi sayısını her geçen gün artırmayı planlıyoruz.”

Korkutata, Halfeti'nin tarihi, doğası, endemik bitkileri ve daha birçok özelliği ile ziyaretçilerin ziyaret etmesi ve görmesi için önemli özellikler barındırdığını vurguladı.

Kurban Bayramı'nda ilçenin rekor sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, "Bu dönemde yaklaşık 70 bin ziyaretçiyi ağırladık.  Halfeti'nin aynı dönemde bu sayıda misafiri ağırlaması biraz zor olsa da ziyaretleri sırasında çok memnun kaldılar.  Son zamanlarda uluslararası turizm de canlandı.  Halfeti bu canlanmadan nasibini alır.  İnşallah bundan sonra daha çok turist ağırlayacağız” dedi. (Hürriyet Daily News)

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.