03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Almanya’ya seyahatlar hakkında yeni kararlar,

25 Haziran 2021'den itibaren aşılı kişiler için Almanya'ya giriş kısıtlamalarının hafifletilmesi hakkında açıklama yapıldı.
18.06.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi 

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, 25 Haziran’dan itibaren iki doz aşı olan kişilerin belli koşullar altında seyahat amacına bakılmaksızın Türkiye’den Almanya’ya tekrar seyahat edebileceklerini duyurdu.

Almanya’ya giriş koşuları hakkındaki genel bilgilere ilişkin açıklama aşağıdaki gibidir;

Şu anda Türkiye'deki Alman diplomatik temsilciliklerinde vize verme prosedürü için özel gereksinimler bulunmaktadır.

25 Haziran 2021'den itibaren Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından tamamen onaylanmış BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson aşılarla SARS-CoV-2 koronavirüsüne karşı 2 aşısını olan kişiler, Türkiye’den Almanya’ya seyahat edebilecekler. Tam aşılı kişiler daha sonra ziyaret ve turizm amaçlı Almanya'ya dönebilirler.

Sadece Paul Ehrlich Enstitüsü'nün (PEI) web sitesinde listelenen aşılardan biriyle aşılanmış kişiler, gerekli son tek aşı dozunun alınmasından bu yana en az 14 gün geçmişse Almanya’ya girebilirler. Türkiye’den Almanya’ya girişler şimdilik yalnızca Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanan aşılar için geçerlidir.  Gerekli testler tamamlanır tamamlanmaz, karşılaştırılabilir koruma standardına sahip diğer aşılardan aşılanmış kişiler içinde seyahat genişletilmesi planlanmaktadır.

Giriş için AB'den dijital bir COVID sertifikası veya Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca veya İspanyolca dillerinde dijital veya somut formda (kağıt formu) karşılaştırılabilir bir aşı kartı sunulmalıdır. Aşı kartında aşı olan kişinin kişisel verileri, aşı tarihi, aşı sayısı, aşının bilgileri, hastalığın bilgileri, aşıyı yapan kuruluş bilgileri olacaktır. 

Aşı Kartı, elektronik imza ile elektornik ortamda onaylanmalı ve aşı bilgilerinin sorumlu kuruluşlarca devlet sembolleri ile açıklığa kavuşturulmazdır.

Coronavirüs hastalığını geçirip iyileşmiş bir kişi için aşılama sadece bir doz aşıdan oluşabilir. İyileşenlerin aşı durumunun tam olarak kanıtlanabilmesi için aşılamadan önce koronavirüs SARS-CoV-2 ile bir hastalığı olduğunun da kanıtlanması gerekir. Aksi takdirde, Türkiye'den giriş kısıtlamaları uygulanmaya devam edecektir. Bu şartlar hem vize gerektiren girişler hem de vizesiz girişler için geçerlidir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.