03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Almanya BER Havalimanı iflas etmek üzere

Almanya’nın Başkenti Berlin’de inşa edilen, açılışı yılan hikayesine dönen ve 14 yılda ancak tamamlanabilen Berlin-Brandenburg Havalimanı (BER) Havalimanı iflasın eşiğinde olduğu belirtildi.
03.11.2021

Ortadoğu Turizm 

Yaklaşık 15 yıllık planlama sürecinin ardından 2006’da inşasına başlanan yapımı uzun yıllar süren ve açılışı sürekli ertelenen Almanya BER Havalimanı'nın 2.4 milyar euroya ihtiyacı olduğu belirtildi. Berlin BER Havalimanı Yöneticisi Aletta Massenbach, "Şirketin likiditesi 2022'nin ilk çeyreğine kadar sürecek. Şubat ayında bir borç ödemesi yapacağız. Çok acil mali yardıma ihtiyacımız var" dedi.

1 milyar euro zarar ettiği belirtilen havalimanının 2026 yılında 2.4 milyar euroya ihtiyacı olacağı belirtiliyor. İnşasına 2006'da başlanan ve 1 milyar 900 milyon euroya mal olması öngörülen havalimanının yapımı için 6 milyar euro harcandı. İnşa sürecindeki yanlış planlamalar ve yönetimdeki hatalar nedeniyle projenin maliyeti arttı

BER Havalimanın şimdiki durumu da yapımı ve açılışı gibi gündem olmaya devam ediyor. Açılış tarihi 30 Ekim 2011’den bir yıl önce havalimanında planlama çalışmalarını üstlenen şirketin iflas etmesiyle BER Havalimanın açılış planı Haziran 2012’ye ertelenmişti. Ancak daha sonra yangın söndürme sistemlerinde çıkan sorunlar, kapıların ve bagaj taşıma bantlarının çalışmaması, yürüyen merdivenlerde aksaklıkların yaşanması, kontrol noktalarının yetersiz kalması ve havalimanı binasında ciddi sayıda hatanın tespit edilmesinden dolayı BER havalimanının açılışı toplam 5 kez ertelenmişti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.