27 Nisan 2024, Cumartesi
Son Dakika

Airbus, hidrojen teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor

Airbus, tamamına sahip olduğu bir inovasyon yan kuruluşu olan Airbus UpNext kuruluşunun ve hidrojen teknolojileri için bir Sıfır Emisyon Geliştirme Merkezi'nin (ZEDC) lansmanı ile İspanya'daki varlığını artırıyor.
12.12.2021

Ortadoğu Turizm 

Bu çalışma Airbus'ın İspanya'daki mevcut varlığını ve İspanyol havacılık ekosisteminde güçlü bir oyuncu olarak kalma taahhüdünü yeniden teyit ediyor. Airbus, İspanya'da hem malzeme hem de üretim süreçlerinde kompozit teknolojilerinde uzun süredir öncü olmuştur.

Airbus Yöneticisi Sabine Klauke, "Airbus UpNext ve ZEDC'yi İspanya'da kurmak, ülkedeki Araştırma ve Teknoloji varlığımızı güçlendiriyor ve sıfır emisyon hedefimizi desteklemek için en iyi uzmanlardan bazılarının en başından itibaren katılımını sağlıyor" dedi.

Airbus UpNext kuruluşu, başlangıçta hidrojenle çalışan itici olmayan enerjilerin incelenmesi ve gösterilmesinin yanı sıra vizyona dayalı teknolojideki gelişmeleri uygulayan gelecekteki tanklama operasyonlarından sorumlu olacaktır.  Bu yeni varlık, İspanya'daki Airbus Ticari Uçak, Airbus Helikopterleri ve Airbus Savunma ve Uzay uzmanlığından yararlanacak. Airbus UpNext, hız ve ölçekte göstericiler oluşturarak geleceğin teknolojilerine hızlı bir gelişim sağlıyor. Bu, radikal teknolojik atılımları kapsayan potansiyel yenilikçi ürün ve hizmetleri değerlendirmek, olgunlaştırmak ve doğrulamak için yeni yetenek ve tedarikçilerin tedarik edilmesini gerektirir.

ZEDC, bu yıl Haziran ayında Bremen, Almanya ve Nantes, Fransa'daki Airbus tesislerinde iki diğer ZEDC'nin açılışını takip ediyor. İspanyol ZEDC'nin odak noktası, itici olmayan enerji, yakıt hücresi soğutması ve fiber optik sistemleri ve ayrıca kriyojenik sıvı hidrojeni depolamak için karbon fiber tanklardır. Tank geliştirme, diğer Airbus ulusal kuruluşlarıyla koordineli bir yaklaşımla yapılıyor. Bu teknolojiler, 2035 yılına kadar hizmete girme hedefini destekleyen, gelecekteki sıfır emisyonlu bir uçağa yakıt sağlamak için kritik öneme sahiptir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.