03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

Airbnb, ikinci çeyrekte rekor rezervasyonlar bildirdi

Seyahat ve turizm sektörü toparlanmaya devam ederken güçlü bir yaz sezonunda Airbnb rekor rezervasyonlar aldığını bildirdi.
04.08.2022

Ortadoğu Turizm 

Nisan-Haziran ayları arasında 103 milyondan fazla yapılan rezervasyon, Airbnb'nin şimdiye kadarki en büyük üç aylık rakamı oldu. Rakamlar, geçen yıla göre %25 ve 2019'un aynı dönemine göre %24'lük bir artışı temsil ediyor.

Geçen yılki 68 milyon dolarlık zarara kıyasla, 379 milyon dolarlık kar ve yıllık %58 artışla 2.1 milyar dolarlık gelir artışıyla şirketin en karlı ikinci çeyreği oldu.

İkinci çeyrekte yapılan rezervasyonlardan toplanan veriler, 28 gün veya daha uzun süreli konaklamaların, yıllık yaklaşık %25 ve 2019'daki aynı döneme göre yaklaşık %90 daha yüksek, şirketin en hızlı büyüyen kategorisi olmaya devam ettiğini gösteriyor. Seyahat edenler yoğun kentsel alanlara ve pandemi öncesi seviyeleri aşan sınır ötesi seyahatler için rezervasyonlarla şehirlere geri dönüyor  

Airbnb kurucu ortağı ve CEO'su Brian Chesky, sonuçları yorumlayarak şunları söyledi: "2022'nin ikinci çeyreği, geniş ölçekte büyüme ve kârlılık elde ettiğimizi gösteriyor. Geçen yıl 2,9 milyar dolarlık serbest nakit akışı ve ikinci çeyrek gelirimiz elde ettik. 2019'da bitti. “İkinci çeyrekten bu yana %70'den fazla arttı.  Bu çeyrekteki gücümüz, durmaksızın yenilik yapmaya devam ederken odaklanmış ve disiplinli kalma becerimizin sonucudur.” dedi. 

Bilgi için www.airbnb.com 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.