29 Nisan 2024, Pazartesi
Son Dakika

Air France-KLM, Bilet Fiyatlarında ani değişikliğe gidiyor

25 Mart itibarıyla, KLM ve Air France, yakıt fiyatları arttıkça uzun mesafe bilet fiyatlarına ek ücret ekleyecek. Ek ücretler varış noktasına ve seyahat sınıfına göre değişiklik gösterecek ve yalnızca yeni rezervasyonlar için geçerli olacaktır.
19.03.2022

Ortadoğu Turizm 

KLM, Amsterdam ve New York arasındaki dönüş uçuşunun ekonomi için 40 € veya business sınıfı için 100 € olacağı gibi ek ücretin varış yeri ve seyahat sınıfına göre değiştiğini belirtti. Ek ücret yalnızca yeni rezervasyonlar için geçerlidir.

Air France'ın kararı sürpriz oldu, havayolunun sadece dört gün önce Le Monde'da, hedge edilen yakıt maliyetleri sayesinde fiyatları yükseltmekten kaçındığını açıklaması geldi. Havayolu sözcüsü şunları söyledi: Bu sayede henüz akaryakıt fiyatları ile bilet fiyatları arasında bir ilişki görmüyoruz ancak durumu takip ediyoruz” dedi.

Air France-KLM, Şubat ayında teyit ettiği gibi, ilk çeyrek için petrol tüketiminin %72'sini ve ikinci çeyrek için %63'ünü varil başına 90 dolardan hedge etti. Karar, muhtemelen, mevcut petrol fiyatlarının 2008'den beri görülmeyen seviyelerde olduğu, uzun süreli bir Rus-Ukrayna savaşına karşı önleyici bir hamle.

Geçen hafta uzmanların, petrol fiyatları düşmezse uçak biletlerinin büyük olasılıkla fırlayacağına dair uyarısının ardından, diğer bazı havayolları yakıt piyasasının belirsizliği konusunda endişelerini dile getirdi.

KLM-ortak havayolu Delta, bu yaz bilet fiyatlarının en az %5 artabileceğini belirtti.  Salı günü JP Morgan Sanayi Konferansı'nda konuşan havayolu Başkanı Glen Hauenstein, havayolunun bir bilette her yön için yaklaşık 15-20 dolar geri alması gerektiğini ve Delta'nın ikinci çeyrekte bunu karşılayabileceğinden emin olduğunu belirtti.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.