26 Nisan 2024, Cuma
Son Dakika

Acil hafif ilaçlar, İHA’lar ile hastaneye yetişecek.

Uzaktan kumanda edilen İHA'lar ya da daha yaygın tabiriyle 'drone' veya Türk Dil Kurumunun adını verdiği 'uçangöz'ler, askeri alanda daha çok keşif ve saldırı için kullanılırken, sivil havacılıkta ise en çok görüntü toplamada işe yarıyor.
27.05.2021

Ortadoğu Turizm Gazetesi
 

Uçangözle çekilen fotoğraf ve video kayıtları özel anları kaydetmenin yanı sıra medya, haberleşme, hasar tespit ve haritalandırma da ekili rol oynuyor.

Tarım alanlarını ilaçlamak ya da gübrelemek için üretilen İHA'lara ise zirai drone deniyor. Özellikle ABD ve Japonya'da zirai drone şirketleri arasındaki rekabet her geçen gün daha da artıyor.

İnsansız hava araçlarının önümüzdeki yıllarda lojistik ve taşımacılık sektöründe yaygınlaşacağı şüphesiz.

Drone teknolojisi üzerinde çalışmalarını alışveriş şirketleri İHA ile ilk teslimatlarını 2016'da yapmıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmeye göre Türkiye'de İHA'lar ile ilk defa özel bir taşımacılık projesi olacak. Acıbadem Sağlık Grubu tarafından İHA ile hafif ilaç taşıması test uçuşları gerçekleştirilebilmesi için NOTAM yayınlandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bilgi metni şöyledir;

Acıbadem Sağlık Grubu tarafından 27 Mayıs 2021-06 Haziran 2021 tarihleri arasında Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi ve Acıbadem Kozyatağı Hastanesi arasında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile hafif ilaç taşıması yapılabilmesinin değerlendirilmesi amacıyla, test uçuşları gerçekleştirilebilmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından NOTAM yayınlanarak yapılacak faaliyetin tüm hava sahası kullanıcılarına duyurulması sağlanmıştır.

 

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.