03 Mayıs 2024, Cuma
Son Dakika

78. IATA Genel Kurulu Katar, Doha'da Gerçekleştirilecek

IATA’nın 78. Yıllık Genel Kurulu (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi Katar Doha’da Katar Airways ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
26.03.2022

Ortadoğu Turizm 

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 78. Yıllık Genel Toplantısı (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi'nin 19-21 Haziran 2022'de Qatar Airways'in ev sahipliğinde Katar'ın Doha kentinde gerçekleştirileceğini duyurdu. IATA havacılığının üst düzey liderlerinin küresel toplantısı 2014 yılından sonra Katar'da ikinci kez yapılacak.

78. IATA Yıllık Genel Toplantısı ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi, China Eastern Airlines'ın ev sahipliğinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay kentinde aynı tarihlerde planlanmıştı. Fakat Covid-19 ile ilgili seyahat kısıtlamaları Çin'e devam ettiği için IATA tarafından toplantı yeri değiştirilmek zorunda kalındı.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh; “Bu yılki Genel Kurul, havacılık liderlerinin, endüstrinin COVID-19 pandemisinden toparlanması hız kazanırken hava yolculuğunun karşılaştığı değişen siyasi, ekonomik ve teknolojik gerçekleri yansıtmaları için önemli bir fırsat olacak. Planladığımız gibi Şanghay'da buluşamamak derinden hayal kırıklığı yaratıyor.  Bu arada, Doha'nın dinamik havacılık merkezine ve ev sahibi havayolumuz Qatar Airways'in ün kazandığı sıcak misafirperverliğe geri dönmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi. 

IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği), küresel hava trafiğinin %83'ünü oluşturan yaklaşık 290 havayolunu temsil etmektedir.

Editör Fotoğraf
Turizm Yazarı
info@ortadoguturizm.com
HABERLER
Ortadogu Turizm Reklam

Yorum Yaz
UYARI: Hakaret, küfür, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. * Yorumlar ile ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.